وظایف گمرک در خصوص واردات کالاهاى اساسی و غلات چیست؟

تاریخ انتشار: 1398/06/14

وظایف گمرک در خصوص واردات کالاهاى اساسی و غلات چیست؟

معاون امورگمركى گمرك جمهورى اسلامى ايران پاسخ می دهد:

 

اگرچه پیش از سیل و بارندگی ها با توجه به شرایط مساعد گندم، پیش بینی می شد که ۱۲ میلیون تن گندم در سال جاری برداشت شود اما به دنبال سیلاب های پیش آمده، پیش بینی شده است که حدود یک تا یک و نیم میلیون تن گندم خسارت دیده است که البته آمار دقیق تر آن باید توسط وزارت جهاد کشاورزی اعلام شود. بنابراین گفته شده است نیاز به واردات حدود یک و نیم میلیون تن گندم در کشور احساس می شود.

 

مهرداد جمال ارونقى، معاون امورگمرکى گمرک جمهورى اسلامى ایران در گفتگو باخبرنگار نگاشته بیان کرد: یکی از اقدامات گمرک ایران در صورت واردات اقلام اساسی، خروج کالا از اماکن گمرکی با انجام تشریفات گمرکی است. تشریفات گمرکی به جز مواردی که در قانون مستثنی شده است؛ منوط به تسلیم اظهارنامه توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی وی است.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت گمرک در قبال کالاهایی که تحت رویه واردات قطعی وارد کشور و در بنادر دپو شده اند، پس از اظهار آنها آغاز می شود، گفت: گمرک در خصوص انجام تشریفات گمرکی اقلام اساسی همچون گندم، ذرت و سویا حساسیت داشته و اهتمام ویژه ای در انجام فوری آنها دارد. انجام تشریفات گمرکی مربوط به اقلام اساسی توسط گمرک در حداقل زمان ممکن صورت می گیرد و اکثر این اقلام در مسیر سبز اظهارنامه تعریف شده و با اظهار این کالاها به گمرک بلافاصله پروانه الکترونیکی برای این اقلام صادر شده و مجوزهای قانونی مربوطه در درب خروج گمرکات اجرایی اخذ و بلافاصله نسبت به خروج کالا اقدام می شود.

معاون امورگمرکى تصریح کرد: موافقت با حمل یکسره اقلام اساسی وارده به بنادر، مناطق ویژه و آزاد، متعاقب درخواست صاحبان کالا از سوی گمرک صورت می گیرد. حمل یکسره به معنی ورود کالا به اماکن گمرکی و خروج کالا از اماکن مذکور بدون تخلیه و تحویل در این اماکن با رعایت مقررات قانون امور گمرکی است که با درخواست صاحبان کالا توسط گمرک پذیرفته و اقدامات لازم در این خصوص صورت می گیرد.

به گفته وی باتوجه به اینکه اکثر اقلام اساسی وارده به کشور از طریق گمرک نیازمند اخذ و ارائه مجوزهای قانونی از جمله استاندارد و بهداشت است لذا گمرک ایران و متعاقب آن گمرکات اجرایی نسبت به پذیرش نمونه برداری اقلام اساسی مشمول اخذ و ارائه مجوزهای قانونی قبل یا هنگام تخلیه این کالاها در بنادر در راستای تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی موافقت نموده و در این خصوص تفاهم نامه هایی نیز با مراجع ذیربط صادرکننده مجوزهای قانونی منعقد شده است.

ارونقی با بیان اینکه صدور حکم مجوز خروج از محل ماده ۴۲ قانون امور گمرکی برای اقلام مورد نیاز فوری از جمله اقدامات گمرک در خصوص ترخیص کالاهای اساسی است، افزود: مطابق این ماده در موارد استثنا و در خصوص کالاهای مورد نیاز فوری اعم از دولتی یا غیردولتی، گمرک می تواند با اجازه رییس کل گمرک ایران و تعهد بالاترین مقام وزارتخانه یا موسسه دولتی مرتبط و با محاسبه وجوه متعلقه وصدور حکم، مجوز خروج کالا را صادر نماید.

وی در پایان خاطر نشان کرد: پذیرش مجوزهای ثبت سفارش تاریخ منقضی مربوط به اقلام اساسی از دیگر اقدامات گمرک در خصوص کالاهای اساسی است تا با انجام تشریفات گمرکی این کالاها هیچگونه وقفه ای در خروج آن از گمرک پیش نیاید. در هرصورت گمرک با انجام اقدامات فوق درصدد است ترخیص کالا از گمرکات اجرایی در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته و هیچگونه ایستایی در این خصوص وجود نداشته باشد. با این اوصاف پیشنهاد می گردد بررسی و چنانچه ایساتی ها یا مشکلاتی در این خصوص وجود دارد به گمرک اعلام تا در اسرع وقت بررسی و رفع مشکل شود.

 
نظرات کاربران (0)
دیدگاه خود را بنویسید
نام:
ایمیل:
دیدگاه:
ارسال